Genialne, proste danie według mistrzowskiego przepisu polecam wszystkim miłośnikom dań mięsnych. Zapewniam, że dotąd nie jadłaś lepszej wersji tego dania, a domownicy i rodzina będą zachwyceni. Gwarantuję również pełną satysfakcję ze smaku oraz z łatwości i szybkości jego przygotowania. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso, pokrój w paski. Przełóż do miski, dopraw solą, pieprzem, wymieszaj i odstaw na kilka minut.
2. W tym czasie, obraną cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w plasterki.
3. Na patelni z masłem, podsmaż cebulkę z pieczarkami, do czasu aż cebula się zeszkli a płyn odparuje.
4. Następnie, na tej samej patelni, smaż na złoty kolor mięso przez ok. 10-15 minut.
5. Pieczarki z cebulką oraz mięso, przełóż do garnka i posyp mąką. Wymieszaj, podgrzewaj kilka minut i zalej bulionem. Dopraw słodką i ostrą papryką, ponownie wymieszaj składniki.
6. Garnek przykryj pokrywką i duś przez 20–25 minut. Po tym czasie dodaj śmietanę i wymieszaj.
7. Na koniec, dopraw całość solą, pieprzem do smaku i gotuj przez kolejne 20-25 minut. Gotowe!