Roladki drobiowe z serem, polecam wszystkim ceniącym swój czas spędzony w kuchni oraz zapracowanym Paniom domu. Do dzieła!
1. Pierś kurczaka umyj, oczyść i przetnij wszerz na cienkie kotlety. Rozbij je tłuczkiem przez folię spożywczą, dopraw do smaku solą i pieprzem.
2. Obraną i umytą marchew, zetrzyj na tarce o grubych oczkach i wymieszaj z serem, również startym na tarce, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, posiekaną natką pietruszki i majonezem. Dopraw do smaku solą i całość wymieszaj.
3. Na rozbitą pierś kurczaka, nałóż porcję nadzienia serowego i ciasno zawiń, zabezpieczając brzegi wykałaczkami.
4. Na rozgrzanej patelni z olejem, podsmaż roladki na złoty kolor z każdej strony. Następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego, podlej wodą lub bulionem i piecz przez 15-20 minut w piekarniku, rozgrzanym do 200°C. Gotowe!