Genialne ciasto, które pięknie wygląda i smakuje wyśmienicie. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Do roztopionego wcześniej masła, dodaj skondensowane mleko, jajka, a następnie przesianą mąkę z sodą i 1 łyżeczką soku z cytryny. Wymieszaj i zagnieć gładkie ciasto.
2. Gotowe ciasto, podziel na 3 części. Do jednej części, dodaj kakao. Potem, wszystkie rozwałkuj do wielkości użytej formy.
3. Formę wyłóż papierem do pieczenia i wysmaruj masłem na całej powierzchni. Potem, kolejno piecz ciasta w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 30 minut. Stopień gotowości, sprawdzaj drewnianym patyczkiem lub wykałaczką.
4. W tym czasie, ubij mikserem śmietanę z cukrem (przez ok. 5 minut). Układaj upieczone, ciepłe ciasta naprzemiennie smarując je ubitą śmietaną. Gotowe!