Naleśniki dyniowe z serem – Genialne połączenie tych smaków sprawi, że nikt nie przejdzie obok nich obojętnie

Naleśniki w moim domu, to najczęściej przygotowany posiłek w moim domu. Moi bliscy, szczególnie najmłodsi je uwielbiają w każdej możliwej postaci. A jak urozmaicić naleśniki w listopadzie? Oczywiście dodając do ciasta pyszną dynię.

 

Szybkie w przygotowaniu, zdrowe i smaczne naleśniki dyniowe, zawsze smażę z podwójnej porcji, bo znikają ze stołu błyskawicznie. Ten smak, zostanie z Wami na dłużej. Spróbuj i przekonaj się sama!

SKŁADNIKI:
  • Dynia 300g
  • Twardy ser 150 g
  • Kefir 150 ml
  • Mąka pszenna 150 g
  • Jajka 2 szt.
  • Sól 1 łyżeczka
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Olej słonecznikowy 1 łyżka
  • Masło

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Dynię obierz ze skórki i wydrąż nasiona. Następnie, do wygodnej miski, zetrzyj ją na tarce o grubych oczkach.

2. Teraz, dodaj kefir, jajka i sól. Dokładnie wymieszaj, a następnie stopniowo dodawaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Masa, powinna być jednolita i gładka.

3. Na koniec, dodaj starty na tarce o grubych oczkach ser i olej. Wszystko dokładnie wymieszaj.

4. Smaż naleśniki, na rozgrzanej patelni z masłem na złoty kolor z każdej strony pod przykryciem. Gotowe!

 

Naleśniki dyniowe, podawaj na gorąco z kwaśną śmietaną. Pyszne, chrupiące na zewnątrz i delikatne w środku naleśniki, to genialna propozycja na lekką i zdrową przekąskę dla najbliższych. Smacznego!

error: Content is protected !!