Kurczak po chińsku – Pyszne mięsne danie, które nie pozwoli o sobie szybko zapomnieć. Gwarantuję oryginalny obiad w 15 minut

Delikatny, aromatyczny kurczak przygotowany w ten sposób, to prawdziwa uczta dla miłośników drobiu. Genialny i oryginalny obiad dla swoich bliskich, przygotujesz w zaledwie 15 minut, a jego aromat przywoła do stołu wszystkich w tempie ekspresowym. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

 

 

SKŁADNIKI:
  • Udo lub pierś z kurczaka (bez kości i skóry)
  • 1 średni por
  • Sól, mielony czarny pieprz
  • 1 łyżeczka suszonego imbiru
  • 1/2 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka sosu Worcester
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka sosu sojowego

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Umyte i osuszone ręcznikiem papierowy mięso kurczaka, pokrój w kostkę. W wygodnej misce, wymieszaj sos worcester, sos sojowy, olej, kurkumę i suszony imbir i połowę pokrojonego w plasterki pora.

2. Tak przygotowane mięso, podsmażaj przez kilka minut (aby nie wyschło), na rozgrzanej patelni z olejem.

 

3. Zanim zdejmiesz kurczaka z patelni, dodaj drugą połowę pokrojonego w plasterki pora. W razie potrzeby, dopraw do smaku solą.

 

Kurczaka po chińsku, podawaj z ulubionymi dodatkami, np: z ryżem, ziemniakami, warzywami i zestawem pysznych surówek z świeżych warzyw.

error: Content is protected !!