Pięknie wygląda, dlatego też doskonale prezentuje się na każdym uroczystym i świątecznym stole. Moja rodzina i przyjaciele go uwielbiają, dlatego spróbuj i przekonaj się sama!
1. W misce, wymieszaj wszystkie składniki ciasta do uzyskania jednolitej konsystencji.
2. Gotowe ciasto, przełóż do formy o wymiarach 38 x 25 cm., przykrytej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 35 minut. Gotowość sprawdzaj wykałaczką lub drewnianym patyczkiem, a następnie pozwól mu wystygnąć.
3. Potem, odetnij 1,5 cm. ciasta od spodu i 1 cm. brzegów. Teraz na cieście, poukładaj równomiernie pokrojone w plasterki banany.
4. Czas na przygotowanie kremu: Ugotuj budyń, zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstaw do wystygnięcia. W tym czasie, ubij śmietankę z fixem i połącz z wystudzonym budyniem i startą na tarce o drobnych oczkach czekoladą. Dobrze wymieszaj.
5. Gotowy krem, wyłóż na warstwę bananów i posyp całość pokruszonymi kawałkami, odciętego wcześniej ciasta. Gotowe!