Ekspresowa beza – Delikatna i puszysta w środku, chrupiąca na zewnątrz. Tak przygotowana rozpływa się w ustach

Doskonały deser lub pyszna i wyjątkowa ozdoba dla domowych tortów i ciast. Przygotujesz ją z zaledwie 2 składników i w 3 minuty.

 

Nie znam lepszego sposobu na delikatną, puszystą i rozpływającą się w ustach bezę. Do dzieła!

SKŁADNIKI:
  • cukier puder – 300 g
  • jajka – 6 szt.

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Najpierw, oddziel białka od żółtek. Białka, ubij mikserem lub trzepaczką z cukrem na sztywno. Z pomocą szprycy, uformuj dowolne kształty na talerzu, zachowując miedzy nimi odstępy.

 

2. Teraz, włóż talerz do kuchenki mikrofalowej. Piecz na najwyższej mocy kuchenki przez 3 minuty. Gotowe!

 

Gotowe bezy, możesz serwować jako samodzielny deser lub przekroić je delikatnie i przełożyć ulubionym kremem lub dżemem. Smacznego!

error: Content is protected !!