Przepis polecam miłośnikom aromatycznych i oryginalnych przekąsek z bekonem w roli głównej. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Boczek bez skóry pokrój w kostkę o grubości 1 cm i przełóż do miski. Następnie, dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę, startą na tarce o grubych oczkach marchewkę, sól i pozostałe przyprawy. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 30 minut.
2. Po tym czasie, dodaj jajko, ponownie wymieszaj i podziel zawartość miski na dwie równe części. Każdą część, włóż do osobnego rękawa, ciasno zawiń wypuszczając powietrze i zabezpiecz brzegi. Oba rękawy ułóż na blaszce do pieczenia.
3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 170 ° C, na 1 godzinę. Po całkowitym wystudzeniu, obciąż boczki ciężarkiem o wadze 1 kg. i wstaw do lodówki na całą noc. Gotowe!
Przed podanie zdejmij folię, pokrój na 1 cm. plastry i podawaj z musztardą lub chrzanem. Smacznego!