Aromatyczne zioła i oryginalny sposób ich serwowania sprawia, że nie można im się oprzeć. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. W ciepłym mleku rozpuść drożdże, dodaj cukier, olej, sól oraz przesianą mąkę. Wymieszaj najpierw łyżką, a następnie zagnieć delikatne ciasto. Przełóż do miski, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut do wyrośnięcia.
2. W tym czasie, przygotuj aromatyczne nadzienie: Miękkie masło, dokładnie wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i ulubionymi ziołami.
3. Z gotowego ciasta, uformuj małe kulki i rozwałkuj je na cienkie placuszki. Na środku każdego, ułóż porcję nadzienia i rozsmaruj na całej powierzchni.
4. Placuszki z nadzieniem złóż na „cztery” i powkładaj po 3-4 szt. do foremek. Z wierzchu, wysmaruj je roztrzepanym żółtkiem.
5. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 ° C, przez 20-25 minut. Gotowe!