Snickers bez pieczenia – Pyszne i efektowne ciasto, dla wszystkich miłośników domowych słodkości. Goście będą zachwyceni

Jeśli jesteś miłośnikiem oryginalnych i pysznych ciast domowej roboty, ten przepis jest właśnie dla Ciebie.

 

Doskonałe połączenie smaków i prostota wykonania snikersa bez pieczenia sprawia, że z prawdziwą przyjemnością będziesz do niego wracać przy najróżniejszych okazjach i uroczystościach.
Twoi bliscy i rodzina Ci za to podziękują. Do dzieła!

 

SKŁADNIKI NA SPÓD CIASTA:
  • herbatniki – 470 g
  • masło – 80 g
  • śmietana kremówka – 70 ml
  • kakao – 4 łyżki

 

SKŁADNIKI NA KREM:
  • śmietana kremówka – 400 ml
  • orzechy ziemne – 270 g
  • skondensowane mleko słodzone – 220 ml
  • twaróg – 125 ml

 

SKŁADNIKI NA POLEWĘ:
  • śmietana 36% – 200 ml
  • ciemna czekolada – 2 tabliczki

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Zacznij od przygotowania kremu: Wyłuskaj orzechy ziemne wyłuskaj z łupinek i zmiel blenderem. Śmietankę ubij na sztywno, a następnie stopniowo dodawaj twaróg i skondensowane mleko, a na koniec zmielone orzechy. Gotowy krem, wstaw do lodówki.

2. W tym czasie, przygotuj spód ciasta: Herbatniki zmiel blenderem, dodaj kakao, roztopione masło ze śmietanką i dokładnie wymieszaj.

 

3. Okrągłą formę do pieczenia, wyłóż papierem do pieczenia. Na jej dnie, ułóż połowę przygotowanej masy na spód ciasta i grubą warstwę kremu. Potem ponownie masa z herbatników i warstwa kremu. Wygładź wierzch szpatułką. Gotowe ciasto, wstaw do lodówki.

4. W tym czasie, przygotuj polewę: W kąpieli wodnej, rozpuść pokruszoną czekoladę w śmietance, często mieszając podgrzewaj do czasu, aż składniki się połączą w jednolitą i gładką masę.

 

5. Nieco przestudzoną polewą, polej wierzch ciasta i ponownie wstaw do lodówki na 2 godziny (a najlepiej na całą noc). Gotowe!

 

Przed podaniem wyjmij ciasto z formy i ozdób według uznania. Twoi bliscy będą zachwyceni, a zaproszeni goście z pewnością poproszą o przepis. Smacznego!

error: Content is protected !!