Z pozoru zwykłe ziemniaczane danie, przygotowane i podane według tego sprawdzonego przepisu sprawi, że Twoi bliscy z prawdziwą przyjemności przybiegną do stołu i z uśmiechem na twarzy zjedzą obiad, prosząc o dokładkę. Doskonały smak i unoszący się w całym domu aromat pieczonych ziemniaczków, zostanie z Wami na dłużej. Do dzieła!
SKŁADNIKI:
1. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w cienkie plasterki. Potem, przełóż je do miski i zalej roztopionym masłem i śmietaną. Na koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, starty na tarce o drobnych oczkach parmezan oraz sól, pieprz i dobrze wymieszaj.
2. Tak przygotowane ziemniaki, przełóż do foremek muffinkowych i zalej marynatą.
3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 ° C, przez 1 godzinę. Gotowe!