Warstwowe „Marzenie”, gości w moim domu bardzo często, zarówno do niedzielnej popołudniowej filiżanki kawy, jak i na uroczystym stole. Rodzina i zaproszeni goście nie szczędzą pochwał, a ja z prawdziwą przyjemnością przekazuję im ten przepis. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. W garnku podgrzej sok z wiśni, następnie dodaj wiśnie i mąkę. Gotuj przez 3-5 minut, masa powinna zgęstnieć. Potem przełóż ją i rozłóż równomiernie na dnie formy z wysokimi brzegami. Gdy masa wiśniowa całkowicie wystygnie, poukładaj na niej biszkopty.
2. Na mleku, ugotuj budynie zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Ciepły budyń, ułóż w kolejnej warstwie w formie.
3. Na koniec, ubij śmietanę z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno. Z pomocą szprycy, udekoruj ciasto bitą śmietaną na całej powierzchni. Gotowe!