Wystarczy przestrzegać kilku sprawdzonych zasad i odpowiednio przygotować mięso przed smażeniem. Aromatyczna marynata w której im dłużej marynuje się mięso, tym kotlety są smaczniejsze sprawi, że już nigdy nie przygotujesz ich w tradycyjny sposób. Do dzieła!
1. Polędwiczkę umyj, osusz ręcznikiem papierowym i podziel na 6 kotletów. Każdego przykryj folią spożywczą i rozbij delikatnie tłuczkiem.
2. Na rozbitych plastrach mięsa, poukładaj kilka cienkich plasterków pokrojonego wcześniej czosnku i układaj je jeden na drugim. Całość, zalej mlekiem, dopraw do smaku solą, pieprzem i wstaw do lodówki na całą noc. Właśnie dzięki tej procedurze, mięso będzie kruche i soczyste.
3. Następnego dnia, wyjmij mięso z marynaty i osusz ręcznikiem papierowym. Teraz możesz zająć się panierką.
4. Kotlety obtaczaj najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej.
5. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z każdej strony przez około 4 minuty. Nadmiar tłuszczu, odsącz na ręczniku papierowym. Gotowe!