Serowe różyczki – Domowy przysmak z twarogiem, który znika ze stołu błyskawicznie. Przygotujesz go w zaledwie 20 minut

Nie ma nic lepszego, niż domowe słodkie wypieki ze zdrowych i najlepszej jakości produktów.

 

Genialny deser, według tego sprawdzonego przepisu pięknie wygląda i smakuje wyjątkowo. Banalnie proste w przygotowaniu, więc poradzi sobie z przepisem nawet najmniej doświadczona Pani domu. Lepiej od razu przygotuj podwójną porcję, bo znika ze stołu błyskawicznie. Do dzieła!

SKŁADNIKI:
  • 450 g mąki
  • 250 g twarogu
  • 100 g margaryny
  • ½ szklanki cukru
  • ¼ łyżeczki sody
  • 1 g wanilii (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 żółtka jajek
  • cukier puder – do dekoracji

 

PRZYGOTOWANIE:

1. W głębokiej misce, wymieszaj twaróg z roztopioną margaryną, wanilią, cukrem, solą i żółtkami.

2. Następnie, stopniowo dodawaj przesianą mąkę z sodą, wymieszaj i zagnieć gładkie ciasto.

3. Teraz, rozwałkuj ciasto na grubość 2-3 mm. i z pomocą szklanki wytnij kółka. Po 3-4 kółka układaj jeden na drugim nierówno i zroluj.

4. Zrolowane kółka, przekrój na dwie części – w ten sposób otrzymasz dwie różyczki.

5. Poukładaj różyczki na blaszce, przykrytej papierem do pieczenia, zachowując między nimi odstępy.

 

6. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 160°C, przez 20-30 minut. Gotowe!

 

Przed podaniem, udekoruj różyczki cukrem pudrem i wołaj bliskich na deser. Smacznego!

error: Content is protected !!