Genialny deser, według tego sprawdzonego przepisu pięknie wygląda i smakuje wyjątkowo. Banalnie proste w przygotowaniu, więc poradzi sobie z przepisem nawet najmniej doświadczona Pani domu. Lepiej od razu przygotuj podwójną porcję, bo znika ze stołu błyskawicznie. Do dzieła!
1. W głębokiej misce, wymieszaj twaróg z roztopioną margaryną, wanilią, cukrem, solą i żółtkami.
2. Następnie, stopniowo dodawaj przesianą mąkę z sodą, wymieszaj i zagnieć gładkie ciasto.
3. Teraz, rozwałkuj ciasto na grubość 2-3 mm. i z pomocą szklanki wytnij kółka. Po 3-4 kółka układaj jeden na drugim nierówno i zroluj.
4. Zrolowane kółka, przekrój na dwie części – w ten sposób otrzymasz dwie różyczki.
5. Poukładaj różyczki na blaszce, przykrytej papierem do pieczenia, zachowując między nimi odstępy.
6. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 160°C, przez 20-30 minut. Gotowe!