Doskonale smakują zarówno na śniadanie, jak i na deser do popołudniowej filiżanki aromatycznej kawy lub herbaty. Przygotujesz je z tanich i łatwo dostępnych produktów, które zazwyczaj masz już w swojej kuchni. W kilka minut, smakowite śmietanowe rogaliki możesz serwować swoim bliskim z prawdziwą przyjemnością. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Roztop masło w garnku, a następnie przełóż je do miski, dodaj cukier, jajka i śmietanę. Dokładnie wymieszaj składniki.
2. Teraz, dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i zagnieć gładkie, jednolite ciasto.
3. Z gotowego ciasta, uformuj wałeczki i lekko sklej ze sobą węższe końce. Poukładaj rogaliki na blaszce, przykrytej papierem do pieczenia.
4. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 stopni C, przez 15 minut. Gotowe!
Pyszne śmietanowe rogaliki, smakują zarówno samodzielnie, jak i posypane cukrem pudrem. Smacznego!