Twarogowe pączusie – Ich doskonały smak i prostota wykonania sprawi, że szybko zapragniesz ich więcej

Twarogowe pączusie, to doskonały deser dla całej rodziny, a w szczególności dla najmłodszych pociech.

 

Przygotujesz je szybko z łatwo dostępnych i tanich produktów, a samo przygotowanie zdrowego deseru to prawdziwa przyjemność. Zdrowie naszych najbliższych jest przecież najważniejsze, a taki deser możesz jeść bez żadnych wyrzutów sumienia. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • 250 g twarogu
  • 200 g mąki
  • 170 g kaszy manny
  • 1 jajko
  • 2,5 łyżki stołowej cukru
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

 

PRZYGOTOWANIE:

1. W misce, utrzyj twaróg z jajkiem, cukrem i kaszą manną.

2. Następnie, dodaj przesianą mąkę z sodą i solą. Dokładnie wymieszaj i zagnieć gładkie ciasto.

3. Z przygotowanego ciasta, uformuj średniej wielkości kulki.

4. Smaż w głębokim oleju na złoty kolor z każdej strony, a nadmiar tłuszczu odsącz na ręczniku papierowym. Gotowe!

 

Twarogowe pączusie przed podaniem, posyp cukrem pudrem i wołaj bliskich na smakowita ucztę. Smacznego!

error: Content is protected !!