Sposób ich podania zachwyci każdego, nawet najbardziej wybrednego miłośnika sztuki kulinarnej. To doskonały, sycący i smaczny posiłek dla całej rodziny. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Obrane i umyte ziemniaki pokrój na mniejsze kawałki i ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie.
2. Teraz odcedź ziemniaki i ugnieć na gładkie puree z jajkiem i masłem. Pieczarki umyj, oczyść i pokrój w kostkę.
3. Następnie, obierz i pokrój w drobną kosteczkę cebulę.
4. Na rozgrzanej patelni z olejem słonecznikowym, podsmaż pieczarki z cebulą. Potem, dodaj śmietankę, dopraw do smaku solą, pieprzem i duś na małym ogniu przez 7-8 minut od czasu do czasu mieszając.
5. Puree ziemniaczane, przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskając uformuj gniazdka na blaszce, przykrytej papierem do pieczenia. Do gniazdek włóż porcję farszu pieczarkowego i posyp z wierzchu startym na tarce o grubych oczkach serem.
6. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 ° C, przez 15 minut. Gotowe!