Połączenie tych składników sprawia, że nie można jej się oprzeć, a wyjątkowy smak przypomina danie z najlepszej restauracji. Podaruj bliskim odrobinę luksusu i przekonaj się jaką to sprawia przyjemność. Do dzieła!
1. Krewetki oczyścić i podsmaż na maśle, jeśli są mrożone nie zapomnij wcześniej ich rozmrozić. Usuń pestkę z awokado i pokrój je w kosteczkę.
2. Pomidorki koktajlowe, przekrój na cztery, rukolę umyj pod ciepłą, bieżącą wodą.
3. Czas na przygotowanie dressingu: W misce, wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól i przeciśnięty przez praskę czosnek. Jeśli lubisz bardziej wyraziste smaki, możesz dodać również koperek, musztardę francuską lub miód.
4. W wygodnej misce, wymieszaj krewetki z awokado i polej przygotowanym dressingiem, a wierzch posyp startym na tarce o drobnych oczkach parmezanem. Gotowe!