Zapiekana biała z jajkiem – Pysznej kiełbaski w takim wydaniu, jeszcze nie jadłaś. Koniecznie musisz spróbować

Muszę przyznać, że jadłam już moją ulubiona kiełbasę białą, przygotowana na wiele sposobów. Jednak ten przepis jest zdecydowanie najlepszy i najchętniej wracam właśnie do niego.

 

Biała kiełbasa, zapieczona z tymi dodatkami to prawdziwe niebo w gębie, obok którego nikt nie przejdzie obojętnie. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • Masło – 30 g
  • Kiełbasa biała – 4 szt.
  • Jajka – 4 szt.
  • Woda – 50 ml
  • Mleko – 180 ml
  • Mąka pszenna – 120 g
  • Sól – 1/3 łyżeczki
  • Pieprz czarny – 1/3 łyżeczki
  • Chili – 1/3 łyżeczki

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Na rozgrzanej patelni z masłem, podsmaż kiełbaski na złoty kolor z każdej strony.

2. W tym czasie, ubij jajka z wodą, mlekiem, solą, pieprzem, chili i mąką. Kiełbaski przełóż do naczynia żaroodpornego i zalej przygotowaną wcześniej mieszanką.

3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 200 ° C, przez 20 minut. Gotowe!

 

Zapiekankę z biała kiełbasą, podawaj koniecznie na gorąco, posypaną posiekanymi ziołami i z zestawem surówek z świeżych warzyw. Smacznego!

error: Content is protected !!