Sałatka ryżowa z tuńczykiem – Doskonała przekąska dla miłośników zdrowych, lekkich posiłków na każdą okazję‎

Doskonałe połączenie smaków, którego tak szybko nie zapomnisz. Pyszna, lekka i aromatyczna sałatka dla wszystkich dbających o zdrowe posiłki dla bliskich każdego dnia.

 

SKŁADNIKI:
  • Ryż długo ziarnisty – 120 g
  • Tuńczyk w puszce – 250g
  • Ogórki kiszone – 3 szt.
  • Czerwona cebula – 0,5 szt.
  • Majonez – 1-2 łyżki stołowe
  • Pieprz czarny do smaku
  • Szczypiorek do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Ryż ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie. Potem go odsącz i pozwól ostygnąć.

2. Obraną cebulę i ogórki, pokrój w drobną kosteczkę. Tuńczyka, delikatnie odsącz z zalewy i rozdrobnij widelcem.

3. Przełóż składniki do wygodnej miski, dopraw do smaku solą, pieprzem, majonezem i wymieszaj. Gotowe!

Przed podaniem, udekoruj sałatkę posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!

error: Content is protected !!