1. Golonkę oczyść, umyj i osusz ręcznikiem papierowym. W kilku miejscach, zrób małe ale głębokie nacięcia w mięsie i powkładaj w nie obrane ząbki czosnku.
2. Teraz, przygotuj marynatę: W dużej misce, wymieszaj ocet winny, sos sojowy, olej, sól, przyprawy, zioła i musztardę. Odstaw marynatę na 15 minut, a następnie natrzyj nią całą golonkę. Wstaw do lodówki na co najmniej 5 godzin (a najlepiej na cała noc). Od czasu do czasu, odwróć golonkę na drugą stronę, aby marynowała się równomiernie.
3. Po tym czasie, włóż golonkę do rękawa do pieczenia, szczelnie zamknij i ułóż na blaszce do pieczenia lub w naczyniu żaroodpornym.
4. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 160°C, przez 2 godziny. Po tym czasie wyjmij ją z folii, polej pozostałą marynatą i piecz kolejne 15 minut w temperaturze 220 stopni C. Golonka będzie złocista i chrupiąca z wierzchu. Gotowe!