Rybka w kremowym sosie – Przygotowana w ten sprawdzony i prosty sposób, wprost rozpływa się w ustach

Ten genialny przepis, polecam w szczególności miłośnikom dań z rybką w roli głównej. Szybkość i prostota wykonania sprawi, że przygotujesz smaczne danie dla bliskich z prawdziwą przyjemnością. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • Filety ulubionej ryby – 400 g
  • Śmietana kremówka – 100 ml
  • Jajka – 1 szt.
  • Musztarda – 1 łyżeczka
  • Sól do smaku
  • Twardy żółty ser – 80 g

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Filety rybne, pokrój na małe kawałki, poukładaj na dnie naczynia żaroodpornego i dopraw z wierzchu solą.

2. Przygotuj kremowy sos: W misce, ubij jajko ze śmietanką i musztardą. Następnie, dodaj starty na tarce o drobnych oczkach ser i dokładnie wymieszaj.

3. Tak przygotowanym sosem, zalej rybę w naczyniu i równomiernie rozprowadź szpatułką na całej powierzchni.

4. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 20-25 minut. Gotowe!

 

Przed podaniem, zostaw rybkę w gorącym piekarniku jeszcze przez 5-7 minut. Potem podziel na porcje i wołaj bliskich na ucztę. Smacznego!

error: Content is protected !!