Wyjątkowo łatwa i szybka w przygotowaniu, pięknie prezentuje się na stole i zachwyca swoim smakiem nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Jajka ugotuj na twardo, a gdy wystygną – obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Twardy, żółty ser, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
2. Ogórka, pokrój w paski (w zależności od upodobań obranego lub nie). Umyte i osuszone pomidory, pokrój w kostkę, a jeśli są bardzo dojrzałe i soczyste, usuń gniazda nasienne i nadmiar soku. Szynkę lub kiełbasę, pokrój w paski.
3. Sałatkę, układaj warstwowo i naprzemiennie z majonezem (zostawiając trochę składników do dekoracji) w kolejności: ogórek, cienka warstwa majonezu, jajko, majonez, ser, majonez, kiełbasę lub szynkę, majonez, pomidory, majonez. Dopraw z wierzchu do smaku solą, pieprzem i Gotowe!
Gotową sałatkę, udekoruj pozostałymi składnikami ułożonymi rzędami naprzemiennie z majonezem, wyciśniętym szprycą cukierniczą, tworząc efektowne wzorki. Wierzch, posyp ulubionymi świeżymi ziołami. Smacznego!