Obok niej nikt nie przejdzie obojętnie, więc lepiej od razu przygotuj podwójną porcję, bo znika ze stołu błyskawicznie. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Jajka, ugotuj na twardo. Na osobnych, rozgrzanych patelniach z olejem, podsmaż drobno pokrojoną cebulę i pokrojone w plasterki pieczarki.
2. Po usmażeniu, wymieszaj składniki w miseczce, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Odstaw do wystygnięcia.
3. W tym czasie, zetrzyj na tarce o grubych oczkach ser, jajka pokrój w małą kostkę, wędzonego kurczaka pokrój w małe paski, a pomidory w plasterki.
4. W dużej misce, układaj warstwami: Pokrojonego kurczaka, warstwa majonezu, starty ser, połowa pokrojonych jajek, warstwa majonezu, pieczarki z cebulką, pozostałe jajka, warstwa majonezu, a na wierzchu plasterki pomidora. Gotowe!
Przed podaniem, schłodź sałatkę w lodówce przez 30 minut i ozdób posiekanymi, świeżymi ziołami. Smacznego!