Odkąd mam ten przepis, moi bliscy mogą liczyć na domowe słodkości każdego dnia, a ja robię je z prawdziwą przyjemnością. Przygotowanie ich nie zajmie Ci dużo czasu, smak zachwyci wszystkich bez wyjątku i już możesz zapomnieć o sklepowych, wątpliwej jakości produktach. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Miękką margarynę wymieszaj mikserem ze śmietaną, następnie stopniowo dodawaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Zagnieć delikatne ciasto, które jednak nie powinno kleić się do dłoni.
2. Gotowe ciasto, przełóż na posypany mąką blat roboczy i rozwałkuj na grubość ok. 0,5 cm. Z pomocą dowolnych kształtów foremek, powycinaj ciasteczka i przełóż je na blaszkę, przykrytą papierem do pieczenia.
3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180-200°C do czasu, aż urosną i się zarumienią. Gotowe!
Gdy całkowicie wystygną, udekoruj je według własnych upodobań, doskonale nadaje się cukier puder, czekolada lub kolorowy lukier. Smacznego!