Lekka sałatka – Doskonała lekka przekąska lub kolacja dla całej rodziny. Ten smak zapamiętasz na dłużej

Genialna i błyskawiczna sałatka dla każdego i na każdą okazję, którą możesz jeść zawsze kiedy chcesz i bez żadnych wyrzutów sumienia.

 

Moi bliscy ją uwielbiają, więc z przyjemnością serwuję ją zarówno jako przekąskę, jak i lekką kolację. Łatwość i prostota przygotowania sprawi, że przygotujesz ją zawsze z prawdziwą przyjemnością. Do dzieła!

 

SKLADNIKI:
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • trzy jajka ugotowane na twardo,
  • twardy ser – 150 g,
  • duża garść grzanek,
  • czosnek – 1-2 ząbki,
  • majonez, sól i pieprz do smaku.

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Fasolę i kukurydzę, odsącz z zalewy i przełóż do dużej miski. Następnie, dodaj obrane jajka pokrojone w kosteczkę, przeciśnięty przez praskę czosnek.

 

2. Teraz, dodaj starty na tarce o grubych oczkach ser, dopraw do smaku solą, pieprzem, majonezem i dokładnie wymieszaj.

 

3. Przygotuj grzanki: Na suchej patelni, podsmaż często mieszając kilka kromek chleba, pokrojonych w kosteczkę na złoty kolor.

 

4. Gotową sałatkę, posyp grzankami i wołaj bliskich do stołu. Smacznego!

error: Content is protected !!