Zazwyczaj, jeśli była mowa o kotletach mielonych, to z marszu zabierałam się za mielenie mięsa wieprzowego lub drobiowego. Nawet nie pomyślała bym, że kotlety z wołowiny mogą być takie soczyste, delikatne i smaczne. Koniecznie musisz spróbować, więc do dzieła!
1. Obraną cebulę, pokrój w drobną kosteczkę i zeszklij na rozgrzanej patelni z olejem. Następnie delikatnie ją przestudź i wymieszaj z mielonym mięsem wołowym.
2. Kromki chleba bez skórki, namocz w mleku przez 5 minut, a następnie wyciśnij i dodaj do mięsa. Potem, dodaj jajka, dopraw do smaku solą, pieprzem i dobrze wymieszaj całość.
3. Z mięsa, uformuj zgrabne kotleciki i uprzednio obtaczając w mące, smaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z każdej strony. Gotowe!
Przed podaniem, przełóż kotlety do miski, nałóż na każdego odrobinę masła i przykryj drugą miską na 30 minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami i bukietem surówek z świeżych warzyw. Smacznego!