Doskonałe połączenie smaków sprawia, że wprost nie można jej się oprzeć. Polecam w szczególności miłośnikom przekąsek i przystawek ze śledziem w roli głównej. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Jajka ugotuj na twardo, płaty śledziowe pokrój na mniejsze kawałki i wymocz w wodzie przez 1 godzinę.
2. Por, pokrój w piórka, ugotowane jajka pokrój w kosteczkę. Płaty śledziowe wyjmij z wody i osusz ręcznikiem papierowym, a następnie pokrój w kosteczkę, podobnie jak ogórki kiszone. Kukurydzę odsącz z zalewy. W dużej misce, wymieszaj wszystkie składniki.
3. Na koniec, dodaj majonez, dopraw do smaku solą, pieprzem i ponownie wymieszaj. Gotowe!
Przed podaniem, udekoruj według własnych upodobań, np.: kukurydzą, posiekanymi ziołami lub pokrojoną w piórka cebulą. Smacznego!