Dodatkowym atutem tej sałatki jest jej piękny wygląd, dzięki któremu doskonale prezentuje się na każdym uroczystym lub Świątecznym stole. Koniecznie musisz spróbować, więc do dzieła!
1. Jajka ugotuj na twardo, potem je wystudź, obierz i oddziel białka od żółtek. Białka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a żółtka zostaw na późniejszy krok.
2. Wątróbkę drobiową i marchewkę, ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę obierz i pokrój w drobną kosteczkę, a następnie podsmaż ją na złoty kolor na rozgrzanej patelni z olejem. Ogórki, pokrój w drobną kosteczkę, marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ugotowaną wątróbkę, drobno posiekaj.
3. Sałatkę, układaj warstwami: Najpierw wątróbka, wysmaruj majonezem, następnie podsmażona cebula, wysmaruj majonezem, potem ogórki, starte białka, majonez, starta marchewka, majonez i na końcu starte na tarce żółtka. Gotowe!
4. Sałatkę, możesz udekorować w dowolny sposób i przechowuj w lodówce. Smacznego!