Pięknie wygląda, smakuje wyśmienicie i możesz serwować go Swoim bliskim bez żadnych wyrzutów sumienia. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Jabłko umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój w drobną kostkę.
2. Budyń, przygotuj na mleku ze skrobią kukurydzianą, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gotowa masę, przetrzyj przez sito gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty, ciągle mieszając.
3. Następnie, przełóż ja do pucharków, a po wystygnięciu wstaw do lodówki na 2 godziny. Masa budyniowa musi całkowicie stężeć.
4. W tym czasie, przełóż pokrojone wcześniej jabłka na rozgrzana patelnię z masłem, posyp cynamonem, cukrem i smaż przez 12 minut. Gotowe!
Podawaj schłodzony deser z łyżką jabłek i posypany posiekanymi orzechami. Smacznego!