Karmelowe pucharki z jabłkiem – Doskonały budyniowy krem z aromatycznym jabłkiem, zaskoczy każdego bez wyjątku

Delikatny i wyjątkowo smaczny deser budyniowy, któremu nie oprze się nawet najbardziej wybredny smakosz domowych słodkości.

 

Pięknie wygląda, smakuje wyśmienicie i możesz serwować go Swoim bliskim bez żadnych wyrzutów sumienia. Spróbuj i przekonaj się sama!

SKŁADNIKI:
  • 1 jabłko
  • 0,5 l mleka
  • Skrobia kukurydziana
  • 100 g budyniu karmelowego

 

DO DEKORACJI:
  • 1 jabłko
  • 0,5 łyżki masła
  • łyżka cukru
  • Cynamon
  • Posiekane orzechy lub migdały

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Jabłko umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój w drobną kostkę.

2. Budyń, przygotuj na mleku ze skrobią kukurydzianą, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gotowa masę, przetrzyj przez sito gotuj na wolnym ogniu przez 2 minuty, ciągle mieszając.

3. Następnie, przełóż ja do pucharków, a po wystygnięciu wstaw do lodówki na 2 godziny. Masa budyniowa musi całkowicie stężeć.

 

4. W tym czasie, przełóż pokrojone wcześniej jabłka na rozgrzana patelnię z masłem, posyp cynamonem, cukrem i smaż przez 12 minut. Gotowe!

 

Podawaj schłodzony deser z łyżką jabłek i posypany posiekanymi orzechami. Smacznego!

error: Content is protected !!