Aromatyczne, pieczarkowe szaszłyki prezentują się pięknie, a ich smak zachwyci każdego bez wyjątku. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Pieczarki umyj, obierz i przełóż do dużej miski. Dodaj śmietanę, musztardę, pieprz, zioła włoskie, sos sojowy oraz sok z cytryny.
2. Następnie, dodaj pokrojoną w piórka cebulę i całość delikatnie wymieszaj. Odstaw na 10 minut.
3. Boczek, pokrój w cienkie plasterki.
4. Patyczki do szaszłyków, namocz w wodzie, dzięki temu nie będą się palić podczas pieczenia. Teraz, nabijaj na nie naprzemiennie pieczarki, boczek oraz cebulę, zostawiając odrobinę wolnego miejsca z każdej strony patyczka.
5. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 stopni C, przez 15-20 minut. Gotowe!
Pieczarkowe szaszłyki, możesz przygotować zarówno w piekarniku jak i na grillu. Świetnie smakują z domowym sosem czosnkowo ziołowym. Smacznego!