Banalnie prosta w przygotowaniu, a składniki zazwyczaj masz już w swojej kuchni. Po co więc robić wyprawę do najlepszej cukierni, kiedy możesz przygotować to smakowite cudo sama w domu? Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Jajka ubij mikserem z cukrem, w szklance mleka wymieszaj mąkę ziemniaczaną.
2. Pozostałe mleko zagotuj i cienkim strumieniem dodaj mieszankę mleka z mąką oraz jajka ubite z cukrem. Nie zapomnij cały czas mieszać, aby nie powstały grudki.
3. Gotuj na małym ogniu do czasu, aż masa zgęstnieje.
4. Płat ciasta francuskiego podziel na dwie części. Jedną z nich, podziel na kolejnych sześć równych części. Drugą, całą połowę przełóż do formy, wyłóż na nie przygotowaną masę i przykryj równomiernie pokrojonymi częściami.
5. Całość, wstaw do lodówki na 1 godzinę. Gotowe!
Przed podaniem, posyp kremówkę obficie cukrem pudrem i udekoruj ulubionymi owocami. Smacznego!