Sałatka z fasolki szparagowej – Dla wszystkich miłośników wyjątkowych smaków, ceniących zdrowy styl życia i zdrowe odżywianie Swoich bliskich

Uwielbiam fasolkę szparagową, jednak ta z masełkiem i bułką tartą już mi się przejadła. Przepis na tą sałatkę, dostałam od swojej przyjaciółki i zakochałam się w jej smaku niemal natychmiast. Od tamtej pory robię ją bardzo często, bo również moi bliscy ją wprost uwielbiają. Spróbuj i przekonaj się sama!

SKŁADNIKI:
  • 400 g fasolki szparagowej
  • 2 marchewki
  • pęczek natki pietruszki
  • cebula czerwona
  • 3 łyżki oliwy lub oleju
  • szczypta cukru
  • ocet ,sól, pieprz – do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Fasolkę umyj oczyść, pokrój na mniejsze kawałki, marchewkę obierz i pokrój w kosteczkę. Warzywa przełóż do garnka i zalej wodą. Gotuj w osolonej wodzie do miękkości, a następnie je przecedź i wystudź.

 

2. Teraz, dodaj pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę, posiekaną natkę pietruszki, oliwę z oliwek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną octu. Dokładnie wymieszaj i schłodź w lodówce. Smacznego!

error: Content is protected !!