Wystarczy przygotować aromatyczną i wyjątkową marynatę znanego szefa kuchni, a potem czekać z niecierpliwością na efekt końcowy. Zapach, wydobywający się z kuchni podczas pieczenia, przywoła do stołu nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. W dużej misce, wymieszaj mus jabłkowy z keczupem, cukrem, sosem sojowym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z połowy cytryny, cynamonem, pieprzem i czerwoną mieloną papryką.
2. Żeberka umyj, oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Potem, wymieszaj dokładnie w marynacie, przykryj i odstaw na 30 minut.
3. Po tym czasie, przełóż żeberka na blaszkę, wysmarowaną olejem i przykryj folią aluminiową.
4. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 220 stopni C, przez 50 minut. Potem, zdejmij folię i piecz jeszcze 30 minut – dla złocistego koloru. Gotowe!
Podawaj na gorąco z ulubionymi dodatkami luz ze świeżym pieczywem. Smacznego!