Ten placek z budyniem robi się błyskawicznie i wcale nie potrzeba do niego wielu składników. Nie musisz być mistrzem cukiernictwa, żeby go zrobić!
Zmieszaj biały ser z cukrem. Śmietankę ubij z mlekiem, dodaj proszek budyniowy. Do śmietanowej masy dodawaj po trochę twarożek, mieszaj, aż konsystencja będzie gładka i jednolita. Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia. Powinna mieć wymiar 20 x 30 cm. Czas na nasączanie herbatników Wlej mleko na talerz lub do płaskiej miseczki i zanurzaj w nim ciastka na moment i rozkładaj w formie.
Kiedy już pierwsza warstwa herbatników znajdzie się na blaszce, wyłóż na nią połowę kremu. Następnie rozłóż kolejną warstwę herbatników i drugą połowę kremu śmietankowego. Na samej górze powinna znaleźć się ostatnia warstwa ciastek. Pamiętaj, żeby każdego herbatnika maczać uprzednio w mleku.
Zrób polewę czekoladową – roztop ciemną czekoladę w kąpieli wodnej lub mikrofalówce, zmieszaj ją z bitą śmietaną na gładką masę. Polej nią gotowe ciasto i na koniec posyp całość wiórkami z białej czekolady.