Będzie to doskonała opcja dla osób, które lubią słodycze, a jednocześnie unikają dużych ilości kalorii, obawiając się dodatkowych kilogramów. Jest to super alternatywa dla tych, którzy szukają pomysłu na zdrowe słodkości.
Przygotowanie rozpocznij od wymieszania miękkiego masła z cukrem oraz solą. Miksuj to przez kolejne 5 minut. Następnie dodawaj po jednym jajku, cały czas ubijając, aż do uzyskania gładkiej, jasnej masy.
W międzyczasie mąkę zmieszaj z cynamonem, proszkiem do pieczenia i płatkami owsianymi. Kolejno z wykorzystaniem silikonowej szpatułki należy połączyć masę z płynną mieszanką. Uzyskane w ten sposób ciasto powinno być miękkie.
Kolejno trzeba pokroić jabłka na niewielkie kawałeczki, po czym skropić sokiem z cytryny. Skórkę z cytryny można wykorzystać poprzez dodanie jej do ciasta. Następnie należy dodać do niego pokrojone wcześniej jabłka, po czym dokładnie to wszystko wymieszać.
Później blachę o średnicy 26 cm wysmarować należy masłem i przełożyć na nią uzyskane ciasto. Włożyć to do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez 45-50 minut. Kolejno sprawdź czy ciasto jest na pewno upieczone z wykorzystaniem wykałaczki.