Genialne domowe lody – Bez kryształków i zawsze puszyste i kremowe. Ekspresowo i w zaledwie 5 minut, potem tylko czas mrożenia

O tym, że najsmaczniejsze lody były za czasów naszego dzieciństwa, nie muszę nikogo przekonywać.  Oczywiście, zawsze można zamrozić sok owocowy, jednak ten przepis jest po prostu doskonały. Spróbuj i przekonaj się sama! 

 

SKŁADNIKI:
  • Śmietana 30% – 500 ml
  • Cukier puder – 100 g
  • Wanilina – 1/2 łyżeczki

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Na co najmniej 15 minut przez przygotowaniem domowych lodów, dobrze schłodź  śmietankę, miskę i trzepaczkę.

 

 

2. Teraz, możesz przystąpić do ubijania  śmietanki z cukrem pudrem i wanilią, schłodzoną trzepaczką. Ubijaj przez co najmniej 5 minut,  aż uzyskasz puszystą pianę.

 

3. Przełóż gotową masę do zamykanego pojemniczka  i wstaw do zamrażarki. Kiedy  masa zacznie tężeć, wyjmij ją z lodówki i ponownie ubij blenderem. Tym sposobem, rozbijesz kryształki lodu i masa będzie jednolita, puszysta i gładka.

4. Zamknij szczelnie pojemnik i wstaw do zamrażarki. Gotowe!

 

Domowe lody jak dawniej, możesz serwować bliskim następnego dnia. Smacznego!

error: Content is protected !!