1. Obrane i umyte marchewki, pokrój w drobne i długie paski lub zetrzyj je na tarce w słupki.
2. Przełóż ja do dużej miski, posyp cukrem i solą, dodaj ocet i ugnieć dłonią aby puściła sok. Potem odstaw ją na 15 minut.
3. Po tym czasie, dodaj czerwoną, mieloną paprykę i ponownie zagnieć dłonią.
4. Następnie, polej marchewkę rozgrzanym wcześniej olejem i dokładnie wymieszaj.
5. Teraz czas na przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj, przykryj miskę i odstaw na 10-15 minut.
6. Na koniec, dodaj szczyptę suszonej kolendry. Gotowe!
Najlepszy smak, będzie miała po kilku godzinach w temperaturze pokojowej i kolejnych 3-4 godzin chłodzenia w lodówce. Jednak jeśli ślinka już Ci leci, możesz delektować się od razu. Smacznego!