Omlet według tego sprawdzonego przepisu, zawsze wychodzi doskonały, puszysty i delikatny. moi bliscy go wprost uwielbiają i zawsze proszą o dokładkę. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. W dużej misce, roztrzep jajka z mlekiem, solą i pieprzem.
2. Przelej masę do formy lub naczynia żaroodpornego z wysokimi brzegami.
3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 190°C, przez 35 minut.
Uwaga: W trakcie pieczenia, nigdy nie otwieraj drzwiczek i nie zaglądaj. W przeciwnym razie, omlet natychmiast opadnie i utraci puszystość. Jeśli przez szybkę zobaczysz, że wierzch się zarumienił, wyłącz piekarnik i zostaw go w nim jeszcze przez 10 minut. Gotowe!
Przed podaniem, podziel omlet na porcje i podawaj z plasterkiem masła i świeżymi ziołami na gorąco. Smacznego!