Truskawkową miłostkę, przygotujesz szybko z minimalnego zestawu łatwo dostępnych składników i z prawdziwa przyjemnością. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. W garnku z gorącą wodą, rozpuść 45 g żelatyny i 50 g galaretki truskawkowej. Potem, dodaj cukier i podgrzewaj do czasu, aż całkowicie się rozpuści. Przelej galaretkę do formy, wystudź i wstaw do lodówki na 2,5 godziny.
2. Z pomocą blendera, zmiksuj truskawki z jogurtem, mlekiem, miodem i śmietaną. Dodaj pozostałą rozpuszczoną wcześniej żelatynę i wymieszaj.
3. Z przygotowanej wcześniej i stężałej galaretki truskawkowej, powycinaj foremką serduszka i ułóż je na środku okrągłego naczynia.
4. Zalej galaretkę, przygotowana wcześniej masą jogurtową i wstaw do lodówki na 1,5 godziny. Gotowe!
Przed podaniem, wyjmij deser z naczynia i podziel na pięknie wyglądające porcje. Smacznego!