Truskawkowa miłostka – Wyjątkowy deser dla wyjątkowych bliskich. Pięknie wygląda i smakuje wyśmienicie, wprost rozpływa się w ustach

Ten wyjątkowy deser, polecam wszystkim miłośnikom nowinek kulinarnych, lubiącym zaskakiwać bliskich zarówno wyjątkowym smakiem, jak i niecodziennym wyglądem serwowanych pyszności.

 

Truskawkową miłostkę, przygotujesz szybko z minimalnego zestawu łatwo dostępnych składników i z prawdziwa przyjemnością. Spróbuj i przekonaj się sama!

SKŁADNIKI:
  • Woda 1 l
  • Żelatyna 105 g
  • Galaretka truskawkowa 50 g
  • Cukier 80 g
  • Truskawki 225 g (mogą być mrożone)
  • Jogurt 100 ml
  • Mleko 150 ml
  • Miód 50 ml
  • Śmietana kremówka 300 ml

 

PRZYGOTOWANIE:

1. W garnku z gorącą wodą, rozpuść 45 g żelatyny i 50 g galaretki truskawkowej. Potem, dodaj cukier i podgrzewaj do czasu, aż całkowicie się rozpuści. Przelej galaretkę do formy, wystudź i wstaw do lodówki na 2,5 godziny.

 

2. Z pomocą blendera, zmiksuj truskawki z jogurtem, mlekiem, miodem i śmietaną. Dodaj pozostałą rozpuszczoną wcześniej żelatynę i wymieszaj.

 

3. Z przygotowanej wcześniej i stężałej galaretki truskawkowej, powycinaj foremką serduszka i ułóż je na środku okrągłego naczynia.

 

4. Zalej galaretkę, przygotowana wcześniej masą jogurtową i wstaw do lodówki na 1,5 godziny. Gotowe!

Przed podaniem, wyjmij deser z naczynia i podziel na pięknie wyglądające porcje. Smacznego!

error: Content is protected !!