1.Na cienkie paski pokrój umytego oraz osuszonego kurczaka. Na patelni z dodatkiem oleju podsmaż mięso. Następnie przypraw solą oraz pieprzem, po czym smaż do momentu, aż kurczak nabierze złotego koloru. Usmażonego kurczaka połóż na talerzu, następnie zacznij przygotowywać sos.
2.Rozgrzej masło na patelni, po czym wrzuć drobno pokrojoną cebulę. Smaż ja na złoty kolor po czym dodaj mąkę i całość wymieszaj. Do cebuli dodaj koncentrat pomidorowy, i ponownie wymieszaj. na patelnie wlej mleko oraz bulion po czym całość wymieszaj, aż będzie jednolita konsystencja.
3.Mieszaj do momentu, aż całkowicie zgęstnieje sos. Przypraw czosnkiem granulowanym , po czym dodaj wcześniej usmażonego kurczaka. Wymieszaj i gotuj przez 5 minut. Ugotuj ryż tak jak napisane jest na opakowaniu. Na osobnej patelni podsmaż drobno pokrojona cebulę.