To niezwykłe połączenie warzyw i aromatyczna, lekko pikantna marynata sprawia, że każdy nawet najprostszy obiad zmieni się w wyjątkową ucztę. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Obierz buraki i marchewkę, a następnie zetrzyj je na tarce w cienkie słupki, kapustę drobno poszatkuj, cebulę pokrój w pół piórka. Wszystkie warzywa przełóż do dużej miski i wymieszaj.
2. Do garnka z wodą, dodaj ocet, olej, sól, cukier i doprowadź całość do wrzenia, ciągle mieszając.
3. Zalej gorącą marynatą warzywa w misce, a kiedy wystygnie przykryj talerzykiem, dociąż ciężkim przedmiotem i wstaw do lodówki na 2-3 dni. Gotowe!
Marynowana kapusta, jest smaczna już następnego dnia. Jednak im dłużej się marynuje, tym intensywniejszy jest jej smak. Doskonale smakuje w towarzystwie każdego rodzaju mięsa i z ziemniakami. Smacznego!