Kilka podstawowych składników, szybki czas przygotowania i aromatyczny smak kurczakowych łódeczek sprawi, że szybko zapragniesz ich więcej… Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Umyty i osuszony filet z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki i wraz z obraną cebulą zmiel w maszynce do mięsa. Jeśli lubisz, możesz również zmielić ząbek czosnku.
2. Do mięsa, dodaj białko jajka, sól, przyprawy i mąkę. Dokładnie wymieszaj.
3. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia uformuj z masy mięsnej małe łódeczki.
4. W misce, wymieszaj twaróg z przyprawami ziołowymi i z żółtkiem.
5. Wypełnij mięsne łódeczki przygotowanym nadzieniem i posyp startą na tarce mozzarellą.
6. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C, przez 30 minut. Smacznego!