Ciasto „Mrowisko” – Pięknie wygląda i smakuje obłędnie. Ten smak zostanie z Wami na dłużej

Ten genialny przepis na wyjątkowe ciasto, podane w efektowny sposób, dostałam od przyjaciółki. Była pod wielkim wrażeniem, kiedy jadła je wcześniej u swoich znajomych i niemal jednym tchem, podzieliła się ze mną przepisem.

Przygotowanie go jest na prawdę banalne i poradzi sobie z nim bez najmniejszych problemów, nawet najmniej doświadczona Pani domu. Pięknie wygląda i doskonale prezentuje się nawet na uroczystym lub świątecznym stole. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • Herbatniki 500 g
  • Mleko skondensowane gotowane 450 g
  • Masło 180 g
  • Mak 2 łyżeczki
  • Gorzka czekolada 80 g
  • Orzechy arachidowe (lub inne ulubione) 50 g

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Herbatniki drobno pokrój, drobno posiekaj orzechy.

2. Wymieszaj mleko skondensowane z miękkim masłem, dodaj posiekane orzechy i herbatniki oraz 1 łyżeczkę maku.

3. Uformuj z pomocą folii aluminiowej kopiec, owiń folią i wstaw do lodówki na 1 godzinę. Gotowe!

4. Po tym czasie, zdejmij folię i posyp makiem. Udekoruj startą na tarce o drobnych oczkach czekoladą.

Smacznego!

error: Content is protected !!