Tak przygotowana wieprzowina króluje w wielu prestiżowych restauracjach. Goście za każdym razem to danie zachwalają. Poniższy przepis jest naprawdę bardzo prosty, czyli każda gospodyni na pewno da sobie z nim radę.
Do gotowego mięsa idealnie pasuje purre ziemniaczane lub ugotowany ulubiony makaron. Dla osób bardziej dbających o swoje kilogramy podawać wieprzowinę można z ulubionymi warzywami. Zapraszam na przepis!
1.Umyte oraz osuszone ręcznikiem papierowym mięso pokrój jak na kotlety. Używając tłuczka mocno je rozbij. Formę do pieczenia dokładnie p0osmaruj olejem słonecznikowym. Następnie kładź na niej rozbite kawałki mięsa. Do smaku przypraw solą oraz pieprzem. Umyj pomidory , po czym pokój je na plasterki. Tak pokrojone warzywa połóż na mięsie. Za pomocą tarki na dużych oczkach zetrzyj ser. Częścią startego sera posyp mięso oraz pomidory.
2. Na wierzch układamy pieczarki, które posmaruj majonezem. Całość lekko posól, po czym ponownie posyp startym serem. Rozgrzej piekarnik do 200 stopi i piecz 20-25 minut. Po tym czasie danie jest gotowe!
Rodzaj mięsa zależy tylko od Ciebie, zamiast wieprzowiny możesz użyć wołowiny lub cielęciny.