Potrzebne na masę serową:
Polewa:
Dodatkowo:
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1.Na samym początku przygotuj masę serową. Wszystkie składniki po za likierem przenieś do garnka, po czym dokładnie całość wymieszaj i gotuj przez kilka minut na małym ogniu, następnie dodaj likier i ponownie gotuj do chwili, aż masa zacznie gęstnieć.
2.Na dno przygotowanej blachę wyłóż dokładnie herbatniki, po czym przenieś na nie połowę gotowej masy serowej. Kolejna warstwę zrób tak samo. Odstaw na bok , na kilka minut aby odpowiednio ostygło.
3.Do małego garnuszka przełóż połamaną na kawałki czekoladę. Następnie dodaj do niej śmietanę oraz masło, po czy rozpuszczaj ją w kąpieli wodnej. Gotową polewą polej przygodowe ciasto, następnie jako dekoracji użyj różowej posypki oraz wiórków kokosowych.
4.Przez kilka godzin , a najlepiej na całą noc pozostaw ciasto w lodówce.