Ciasto orzechowe- taki deser idealnie smakuje z aromatyczną kawa oraz herbatą

Wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki i włożyć blachę do piekarnika. Przepis ten jest banalnie prosty i bardzo szybki w przygotowaniu. Spróbuj, a przekonasz się jaki jest wyjątkowy smak!

 

Deser ten możesz przygotować nawet wtedy, gdy przyjdą nie zapowiedziani goście. Zamiast moreli możesz spokojnie użyć jabłek. Gotowe ciasta idealnie smakuje z aromatyczną kawą lub herbatą. Koniecznie zachowaj ten przepis ma długi czas.

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 300 ml kefiru
  • 2 jajka
  • 300 g mąki
  • 150 g cukru
  • Łyżeczka sody
  • 10 g cukru waniliowego
  • 100 g orzechów
  • 150 g suszonych moreli

 

WYKONANIE:

1.Aby przygotować to ciasto, konieczne będą ci potrzebne 2 jajka. Dokładnie połącz je z cukrem, oraz cukrem waniliowym. Następnie dodaj do nich kefir, który ma temperaturę pokojową. Do tak przygotowanej masy, koniecznie dodaj sodę oraz mąkę. Całość mieszaj do momentu, aż wszystkie składniki dokładnie się ze sobą połączą.

 

2.Dla lepszego mieszania , warto stopniowo dodawać mąkę. Na małe cienkie paseczki pokrój suszone morele. Następnie włóż je do przygotowanego ciasta. Pamięta, aby wymieszać także z orzechami. Drobno je posiekaj , następnie ponownie całość wymieszaj.

 

Na wyłożoną papierem do pieczenia formę wylej przygotowane ciasto. Następnie rozgrzej piekarnik do 180 stopni , po czym piecz przez 45 minut.

error: Content is protected !!