Zakwas:
WYKONANIE:
1.Na samym początku musisz przygotować zaczyn. Letnia wodę połącz z droździmi oraz cukrem. W tym przypadku nie trzeba czekać, aż drożdże urosną. Dokładnie wymieszaj je z mąką.
2.Dokładnie wyrabiaj , do momentu, aż nie będzie się kleiło do rąk. Następnie przełóż go do miski. Tak przygotowane ciasto lekko obsyp mąką, po czym całą miskę przykryj ręcznikiem. Tak przygotowane pozostaw do momentu ,aż ciasto podwoi swoją objętość.
3.Po tym czasie przełóż ciasto do formy. Grubość ciasta powinna wynosić 1,5-2 cm. Wymieszaj olej, wodę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, następie umieść to na przygotowanym cieście. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
4.Tak przygotowane ciasto piecz 30-35 minut. Idealnie także smakuje posypane startym serem. Upieczoną przekąskę połóż na talerz. Następie połóż na nią czystą ścierkę. Pozostaw tak do momentu, aż ostygnie. Idealna przekąska z miękkim środkiem oraz chrupiącą skórką.
Tak przygotowana przekąska jest idealna na rodzinne spotkania. Życzę smacznego!