Przygotowanie podstawy:
Reszta potrzebnych składników:
1.Za pomocą blendera zmiel bardzo drobno wszystkie ciastka, następnie połącz je z miękkim masłem.
2.Papierem do pieczenia wyłóż blachę , po czym połóż na nim przygotowaną masę z ciastek, całość bardzo dokładnie wyrównaj. Następnie przez pół godziny przechowuj blaszkę w lodówce.
3.W między c zassie możesz przygotować masę serową. Wlej do szklanki ¾ wody, po czym rozpuść w niej żelatynę i odstaw na około 10 minut. Po tym czasie za pomocą kąpieli wodnej rozpuść żelatynę.
4.Używając miksera połącz ze sobą śmietanę, serek mascarpone, mleko skondensowane oraz przygotowaną żelatynę.
5.Gotową masę wlej na wcześniej przygotowane ciasto. Całość wyrównaj, następnie włóż do lodówki na przynajmniej 3 godziny, a w tym czasie masa serowa powinna zgęstnieć.
6.Po tym czasie możesz udekorować ciasto świeżymi owocami. Idealnie do dekoracji nadają się maliny, borówki, a także jagody. Życzę smacznego!
Koniecznie przygotuj to ciasto, a rodzina oraz zaproszeni goście będą pod wrażeniem.