Istnieje dużo sposobów na przygotowanie aromatycznych oraz chrupiących ziemniaków. Jednak poniższy przepis jest bardzo wyjątkowy, gdyż dzięki niemu ziemniaki są jeszcze pyszniejsze, a czas przygotowania jest na prawdę szybki.
1.Obierz bardzo dokładnie ziemniaki, po czym pod bieżącą wodą je umyj. Gdy przygotowujesz młode ziemniaki to ich nie obieraj tyko wystarczy bardzo dokładnie je umyć. Po upieczeniu na pewno będą pięknie złociste.
2.Wszystie umyte ziemniaki pokrój na mniejsze kawałki po czym ponakłuwaj je wykałaczką w kilku miejscach.
3.Bardzo drobno pokrój umytą wcześnie natkę pietruszki. Następnie posiekaj drobno czosnek lub przeciśnij go przez praskę.
4.Do dużej miski wlej oliwę z oliwek, następnie dodaj musztardę, sól, pieprz, przyprawę do ziemniaków, czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki.
5.Dokładnie całość połącz ze sobą , po czym dodaj do tej mieszanki kawałki ziemniaków, następnie ponownie wymieszaj, aby były one całe obtoczone.
6.Rękaw natnij w kilku miejscach , po czym przełóż do niego przygotowane ziemniaki.
7.Gotowy rękaw z ziemniakami przełóż na blaszkę. Następnie rozgrzej piekarnik do 180-200 stopni. Czas pieczenia to 40-60 minut.
Aby skórka ziemniaków była bardziej chrupiąca, koniecznie około 10 minut przed końcem odetnij górną część rękawa i piecz jeszcze kilka minut. Wtedy na pewno Twoje pieczone ziemniaczki będą złociste oraz bardzo chrupiące.